putovanje u krakov

Jeftina putovanja autobusom

Svijet je prepun nevjerojatnih destinacija koje čekaju da budu istražene, a putovanje autobusom preko turističke agencije postaje sve popularniji način za otkrivanje tih čarobnih mjesta. U ovom članku ćemo istražiti čari ovog načina putovanja, istaknuti njegove prednosti i kako vam može omogućiti da proširite svoje horizonte bez potrebe za velikim izdacima. Donosimo nekoliko popularnih destinacija za putovanje autobusom.

Budimpešta 3 dana autobusom

Putovanje u Budimpeštu na tri dana turističkim autobusom pružit će vam priliku da istražite ovu čarobnu prijestolnicu Mađarske, koja je ostala duboko ukorijenjena u svojoj bogatoj povijesti. Budimpešta, koju rijeka Dunav dijeli na Buda i Peštu, oduševit će vas svojom impresivnom arhitekturom i prekrasnim trgovima. Prvi dan započinje razgledom grada, gdje ćete posjetiti baziliku Sv. Stjepana, Elizabetin trg, slavnu slastičarnicu Gerbaud i slikovitu gradske tržnice. Nakon smještaja u hotel, imat ćete priliku uživati u jednosatnoj vožnji brodom po Dunavu, koja će vam pružiti jedinstven pogled na znamenitosti grada.

Drugi dan počinje panoramskim razgledom Pešte, uključujući Trg heroja, aveniju Andrassy, toplice Szechenyi i mnoge druge atrakcije. Zatim ćete se preseliti u Budim, gdje ćete posjetiti Kraljevsku palaču, crkvu kralja Matije Korvina i Ribarsku utvrdu. Pogled s Budima na Parlament i mostove Dunava neće vas ostaviti ravnodušnima. Kasnije imate slobodno vrijeme za istraživanje ili opcionalnu večeru u tradicionalnoj čardi.

Na posljednji dan putovanja, nakon odjave iz hotela, posjetit ćete slikoviti gradić Sentandrija, poznat po svojoj baroknoj arhitekturi i muzejima. Možete istražiti Muzej marcipana i čarobne kreacije od marcipana. Nakon slobodnog vremena i fakultativnog ručka, krenut ćete prema Hrvatskoj, noseći sa sobom nezaboravna iskustva iz ovog čarobnog dijela Mađarske.

Preporuka: ICT Putovanja, pogledajte cijene i detaljni program ovdje.

Putovanje u Krakov, Poljska

Putovanje u Krakov na četiri dana pruža priliku za istraživanje jednog od najuređenijih i najljepših europskih gradova koji je također pod zaštitom UNESCO-a. Gradski prijevoz će nas odvesti do Velebnog glavnog trga, jednog od najimpresivnijih rudnika soli u Europi i brojnih drugih fascinantnih lokacija.

Prvog dana, nakon dolaska i smještaja u hotel, upoznat ćemo se s Krakovom i njegovom bogatom poviješću, istražujući Kraljevski dvorac, katedralu, i druge značajne spomenike. Večeru možete provesti uživajući u tipičnim poljskim specijalitetima i pivu koje nosi stoljetnu tradiciju.

Drugog dana, posjetit ćemo obližnji rudnik soli Wieliczka, jedno od najimpresivnijih podzemnih carstava u Poljskoj. U njemu ćete otkriti spektakularno uređene prostorije isklesane u kamenoj soli, od katedrale do podzemnih jezera, sve stvoreno rukom rudara koji su svoj zanat usavršili u rudniku.

Trećeg dana, imat ćete priliku posjetiti koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau, muzej i spomenik svim žrtvama nacističkog uništavanja. Povratak u Krakov omogućuje slobodno vrijeme za istraživanje grada ili odmor.

Posljednjeg dana, na povratku kući, zaustavit ćemo se u prelijepoj Bratislavi kako bismo otkrili njezine šarmantne ulice i povijesne spomenike. Ovo četverodnevno putovanje nudi bogato iskustvo upoznavanja s kulturnom i povijesnom baštinom srednje Europe.

Preporuka: ICT Putovanja, pogledajte cijene i detaljni program ovdje.

Putovanje u Milano 2 dana

Putovanje u Milano na dva dana pruža nevjerojatnu priliku da istražite ovaj fascinantan grad bogate povijesti i kulture. Prvi dan počinje rano jutrom iz Zagreba i udobnom vožnjom prema Milanu. Nakon dolaska, Milano vas dočekuje kao glavni grad mode, ali također obiluje povijesnim i kulturnim blagom. Prva stanica je impresivni Duomo, gotička katedrala od bijelog mramora koja ostavlja bez daha. Nakon toga, Galleria Vittorio Emanuele II pruža priliku za šetnju kroz jedan od najstarijih trgovačkih centara na svijetu.

Nastavak dana uključuje posjet čuvenoj opernoj kući La Scala, šetnju kroz četvrt Brera s mnogim restoranima i trgovinama, te razgledanje dvorca obitelji Sforza i okolnog parka Sempione. Nakon obilaska, vrijeme je za opuštanje uz pravu talijansku kavu i večeru prije smještaja u hotel i zasluženog noćenja.

Drugi dan donosi vam slobodno vrijeme da nastavite istraživati čari Milana po vlastitom ritmu. Preporučuje se posjet krovu milanske katedrale za spektakularan pogled na grad i Alpe ili istraživanje muzeja kao što su Muzej moderne umjetnosti, Prirodoslovni muzej ili galerija Pinacoteca di Brera. Shopping u Milanu je posebno iskustvo, a šetnja njegovim ulicama otkrit će vam njegovu kosmopolitsku i elegantnu stranu. Ne zaboravite kušati najbolji sladoled u gelateriji Ciacco, tik uz Duomo.

Nakon uživanja u posljednjim trenucima u Milanu, povratak prema Hrvatskoj započinje javnim prijevozom u kasnim popodnevnim satima. Ovo putovanje će vam pružiti nezaboravno iskustvo otkrivanja Milana, grada koji kombinira bogatstvo tradicije s modernim šarmom.

Preporuka: ICT Putovanja, pogledajte cijene i detaljni program ovdje.

Similar Posts